2ndApr

Zyrtarët e OSBE-së: Mbrojtja nga dhuna në familje, domosdoshmëri për gratë dhe fëmijët nën urdhërat e vetë-izolimit në shtëpi.

Shpallja e gjendjes së pandemisë botërore si pasojë e COVID-19 duket se nuk po ndikon negativisht vetëm në ekonomi, apo përpjekjet e vrullshme njerëzore për të mbijetuar në kapitalizmëm. Me anë të një deklarate publike të bërë sot, zyrtarë të OSBE-së u shprehën me shqetësim përshkallëzimin e dhunës për gratë dhe vajzat në kushtet e

26thMar

Presidentja e GREVIO-s Marceline Naudi: #COVID-19, rrezik për gratë dhe vajzat. Ti ruajmë nga dhunuesit!

Teksa bota po përballet me pandeminë më të frikshmë të 100 viteve të fundit dhe autoritetet në mbarë botën kanë marrë masa drastike duke bërë thirrje për distancim social, Presidentja e GREVIO-s, Marceline Naudi shprehet publikisht se në këtë moment për shumë gra dhe fëmijë, shtëpia nuk është një vend i sigurt! Përmes një deklarate

17thMar

THIRRJE E HAPUR PËR AMBASADORËT E RINISË- 2020

  Ne jemi në kërkim të gjeneratës së II-të të Ambasadorëve të Rinisë së rrjetit WAVE. Që nga Tetori i vitit 2018, Ambasadorët e Rinisë (WAVE Network) mbështesin Fushatën Ndërgjegjësuese – “Step Up!” (Step Up Campaign!) për mobilizimin inkurajimin dhe rritjen e ndërgjegjësimit të të rinjve për dhunën me bazë gjinore, si një nga shkeljet

12thNov

InfoSession/Nëse jam viktimë e trafikimit kush më ndihmon?!

Në ditët informuese në kuadër të muajit sensibilizues kundër trafikimit të personave, sëbashku me pjesëmarrjen aktive të 38 të rinjve të gjimnazit “Oso Kuka”, zhvilluam sesionin informues me temë: “Nëse jam viktimë e trafikimit kush më ndihmon?!” Gjatë bashkëbisedimit me të rinjtë, ndamë informacione të vlefshme lidhur me trafikimin e personave, format e shfrytëzimit, mënyrat

27thMay

Letër e Hapur ndaj gjuhës seksiste e diskriminuese të Skender Gjinushit.

LETËR E HAPUR  Drejtuar: Asamblesë së Akademisë së Shkencave të Shqipërisë  Për dijeni: Kuvendi i Shqipërisë Komisionit Parlamentar për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, Nënkomisionit për Çështjet e të Miturve, Barazisë Gjinore, Dhunës në Familje,                                     Z.Ilir Meta, Presidenti i Republikës së Shqipërisë Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi Avokates