Analizë psikologjike mbi ngjarjen e Kavajës- nga Dr.Fatjon Taipi

“Ngjarja e Kavajës” u emërtua nga media, abuzimi i një grupi djemsh të mitur me një vajzë të mitur. Kjo ngjarje ishte e tmerrshme, makabre, e kobshme, e çuditshme, larg logjikës, e padëgjuar. Të gjithë mund të gjykojmë rreth kësaj ngjarje, mund të japim mendime, mund të bëjmë moral madje edhe të mallkojmë. Me të

Letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.   Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri së bashku me 22 organizata të shoqërisë civile që punojnë për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, të drejtave të vajzave dhe grave, si edhe me fokus të veçantë

Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti nismën kreative të të rinjve të Gjimnazit “NENE TEREZA” Bushat të cilët në mbishkrimin: “Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!” synuan të nxisnin mendimin kreativ në bashkëveprimin mes bashkëmoshatarëve në shkollën e të tyre në qasjen drejt tolerancës dhe paqes mes njeri-tjetrit.

Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti iniciativën e të rinjve të Gjimnazit “Monsignor Luçiano Agustini” Vau Dejës, në nismën e tyre “Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim” që përkrah idenë se paqja në shkollë duhet të nisë me angazhimin e të rinjve në ndërtimin e paqes në shkollë duke theksuar rëndësinë

Këndi i Paqes

Në kuadër të Ditëve të Paqes,të rinj të Gjimnazit “Oblikë” me ndihmën e të rinjve të grupit peacebuilders ndërtuan në shkollën e tyre “Këndin e Paqes”, duke shfrytëzuar goma të ricikluara . Ata ndërtuan “Këndin e Paqes” duke formuar simbolin e paqes i cili do të bëhet pjesë e simbolikës së shkollës, që nënkupton mungesën

Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm

“Gruaja tek Gruaja”,zhvilloj performancën: “Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm” me pjesëmarrjen e të rinjve aktivistë të grupit të peacebuildersave të Gjimnazit “28 Nëntori” dhe Gjimnazit “Oso Kuka” pranë sheshit “Luigj Gurakuqi”, Shkodër. Performanca u konceptua nga vetë nxënësit si një formë e të shprehurit publikisht angazhimin dhe vullnetin e të rinjve në luftën

Rritja e ndërgjegjësimit të të rinjve ndaj fenomenit të radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm

Gruaja tek Gruaja” zhvilloi dy sesione informuese me temë: “Rritja e ndërgjegjësimit të të rinjve ndaj fenomenit të radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm” me pjesëmarrjen e 50 të rinjve të Gjimnazit “28 Nëntori” si dhe “Kol Idromeno”. Të ftuar në këto takime ishin përfaqësues të komuniteteve fetare në Bashkinë Shkodër, Z.Denis Kopliku, ”Kisha Ungjillore”, Dom

13 SHTATOR

“Gruaja tek Gruaja” pati kënaqesinë të mirëprese në një vizitë studimore përfaqësues nga organizata Terre des hommes Misioni në Shqipëri. Qëllimi i kësaj vizite ishte bashkëndarja e eksperiencave dhe njohurive me përfaqësues të organizatës “Gruaja tek Gruaja” si pjesë e shoqërise civile, Shkodër në kuadër të një studimi që Terre des hommes Misioni në Shqipëri

16 SHTATOR 2016

“Gruaja tek Gruaja” si anëtare e rrjetit WAVE (Women Against Violence Europe) po ndjek një takim 3 ditorë konsultues me anëtare të këtij rrjeti lidhur me shkëmbimin e eksperiencave pozitive sa i takon bashkërendimit të punës me institucionet përgjegjese për implementimin e ligjit të dhunës në familje. Gjatë këtij takimi po diskutohet mënyra se si