Pse Protesta e Zise?!- Deklarate Publike

Vrasja përfaqëson formën më ekstreme të dhunës ndaj grave. Viti 2019  hyri i përgjakur, me vajza e gra të vrara nga njerëzit më të afërt. Vetëm në 45 ditët e para, janë vrarë 6 gra. Aktet e dhunës cënojnë një varg të drejtash dhe lirish themelore; përfshirë të drejtën për paprekshmëri mendore, fizike si dhe  sigurinë e

“JO do të thotë JO!”- MARSHIM KUNDËR ABUZIMEVE SEKSUALE!

Në vazhdën e deklaratave publike lidhur me ngjarjen e ndodhur në qytetin e Kavajës, ku një 13 vjeçare është bërë viktimë e dhunës seksuale, “Gruaja tek Gruaja”, i është bashkuar sot reagimit publik qytetar “JO do të thotë JO!” të iniciuar nga studentët e Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, dega

TË PARANDALOJMË DHUNËN DUKE DENONCUAR “NGACMIMIN SEKSUAL”

Organizata “Gruaja tek Gruaja” me anë të kësaj deklarate publike po përcjell me shqetësim një tjetër lajm tronditës të denoncuar dhe publikuar sot në rrjetet sociale të një oficeri policie në detyrë në Gruemirë të Malësisë së Madhe që ka tentuar të abuzojë seksualisht me një minorene 15 vjecare. Ndërkohë që sot, E Hënë, datë

Analizë psikologjike mbi ngjarjen e Kavajës- nga Dr.Fatjon Taipi

“Ngjarja e Kavajës” u emërtua nga media, abuzimi i një grupi djemsh të mitur me një vajzë të mitur. Kjo ngjarje ishte e tmerrshme, makabre, e kobshme, e çuditshme, larg logjikës, e padëgjuar. Të gjithë mund të gjykojmë rreth kësaj ngjarje, mund të japim mendime, mund të bëjmë moral madje edhe të mallkojmë. Me të

Letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.   Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri së bashku me 22 organizata të shoqërisë civile që punojnë për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, të drejtave të vajzave dhe grave, si edhe me fokus të veçantë

Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti nismën kreative të të rinjve të Gjimnazit “NENE TEREZA” Bushat të cilët në mbishkrimin: “Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!” synuan të nxisnin mendimin kreativ në bashkëveprimin mes bashkëmoshatarëve në shkollën e të tyre në qasjen drejt tolerancës dhe paqes mes njeri-tjetrit.

Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti iniciativën e të rinjve të Gjimnazit “Monsignor Luçiano Agustini” Vau Dejës, në nismën e tyre “Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim” që përkrah idenë se paqja në shkollë duhet të nisë me angazhimin e të rinjve në ndërtimin e paqes në shkollë duke theksuar rëndësinë

Këndi i Paqes

Në kuadër të Ditëve të Paqes,të rinj të Gjimnazit “Oblikë” me ndihmën e të rinjve të grupit peacebuilders ndërtuan në shkollën e tyre “Këndin e Paqes”, duke shfrytëzuar goma të ricikluara . Ata ndërtuan “Këndin e Paqes” duke formuar simbolin e paqes i cili do të bëhet pjesë e simbolikës së shkollës, që nënkupton mungesën

Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm

“Gruaja tek Gruaja”,zhvilloj performancën: “Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm” me pjesëmarrjen e të rinjve aktivistë të grupit të peacebuildersave të Gjimnazit “28 Nëntori” dhe Gjimnazit “Oso Kuka” pranë sheshit “Luigj Gurakuqi”, Shkodër. Performanca u konceptua nga vetë nxënësit si një formë e të shprehurit publikisht angazhimin dhe vullnetin e të rinjve në luftën