Aktivisti Pjero Shestani: Kontributi im në stimulimin e aktivizmit rinor.

Pjero Shestani është student i Universitetit “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, Pune Sociale, Shkoder. Ndjeshmëria ndaj cështjeve sociale e ka bërë Pjeron që në krye të herës të kërkojë hapësira për të dhënë kontributin e tij në këtë fushë. Rrugëtimi i tij fillon me kërkesën që i bën organizatës “Gruaja tek Gruaja”, për

Shoqëria civile bashkë në mbrojtje të viktimave të abuzimit seksual: Institucionet publike të garantojnë drejtësi.

Një grupim i organizatave të shoqërisë civile në mbrojtje të të drejtave dhe lirive të individit kanë reaguar publikisht ndaj rasteve e përsëritura të abuzimeve seksuale të ndodhura kohët e fundit në Shqipëri  duke kërkuar që institucionet publike të garantojnë drejtësi për gratë dhe vajzat viktima të abuzimit seksual. Referuar ngjarjes së fundit ku si

Zyrtarët e OSBE-së: Mbrojtja nga dhuna në familje, domosdoshmëri për gratë dhe fëmijët nën urdhërat e vetë-izolimit në shtëpi.

Shpallja e gjendjes së pandemisë botërore si pasojë e COVID-19 duket se nuk po ndikon negativisht vetëm në ekonomi, apo përpjekjet e vrullshme njerëzore për të mbijetuar në kapitalizmëm. Me anë të një deklarate publike të bërë sot, zyrtarë të OSBE-së u shprehën me shqetësim përshkallëzimin e dhunës për gratë dhe vajzat në kushtet e

THIRRJE E HAPUR PËR AMBASADORËT E RINISË- 2020

  Ne jemi në kërkim të gjeneratës së II-të të Ambasadorëve të Rinisë së rrjetit WAVE. Që nga Tetori i vitit 2018, Ambasadorët e Rinisë (WAVE Network) mbështesin Fushatën Ndërgjegjësuese – “Step Up!” (Step Up Campaign!) për mobilizimin inkurajimin dhe rritjen e ndërgjegjësimit të të rinjve për dhunën me bazë gjinore, si një nga shkeljet