Reagim Publik: Të ndalohen lajmet ku përdoren të dhëna personale të grave dhe vajzave të përfshira!

Reagim Publik: Të ndalohen lajmet ku përdoren të dhëna personale të grave dhe vajzave të përfshira! Organizata “Gruaja tek Gruaja”- Shkodër, shpreh shqetësimin dhe indinjatën e saj për rastet abuzive të njëpasnjëshme të përsëritura, të publikuara në median online të cilat nxisin gjuhën e urrejtjes dhe dhunën bazuar në gjini. Rasti i fundit, publikuar në

Udhëzime për të mbështetur më mirë gratë dhe vajzat viktima të dhunës përgjatë pandemisë #COVID-19

Pandemia aktuale COVID-19 paraqet një shqetësim të madh social dhe ekonomik për të gjithë, duke prekur në mënyrë dispropocionale gratë dhe vajzat për shkak të përhapjes së gjerë të diskriminimit dhe pabarazive gjinore2. Çdo krizë krijon pabarazi dhe përkeqëson krizat ekzistuese, siç janë pabarazitë që prekin grave dhe vajzat. Eshtë e nevojshme që shtetet të

Aktivisti Pjero Shestani: Kontributi im në stimulimin e aktivizmit rinor.

Pjero Shestani është student i Universitetit “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, Pune Sociale, Shkoder. Ndjeshmëria ndaj cështjeve sociale e ka bërë Pjeron që në krye të herës të kërkojë hapësira për të dhënë kontributin e tij në këtë fushë. Rrugëtimi i tij fillon me kërkesën që i bën organizatës “Gruaja tek Gruaja”, për

Shoqëria civile bashkë në mbrojtje të viktimave të abuzimit seksual: Institucionet publike të garantojnë drejtësi.

Një grupim i organizatave të shoqërisë civile në mbrojtje të të drejtave dhe lirive të individit kanë reaguar publikisht ndaj rasteve e përsëritura të abuzimeve seksuale të ndodhura kohët e fundit në Shqipëri  duke kërkuar që institucionet publike të garantojnë drejtësi për gratë dhe vajzat viktima të abuzimit seksual. Referuar ngjarjes së fundit ku si

Zyrtarët e OSBE-së: Mbrojtja nga dhuna në familje, domosdoshmëri për gratë dhe fëmijët nën urdhërat e vetë-izolimit në shtëpi.

Shpallja e gjendjes së pandemisë botërore si pasojë e COVID-19 duket se nuk po ndikon negativisht vetëm në ekonomi, apo përpjekjet e vrullshme njerëzore për të mbijetuar në kapitalizmëm. Me anë të një deklarate publike të bërë sot, zyrtarë të OSBE-së u shprehën me shqetësim përshkallëzimin e dhunës për gratë dhe vajzat në kushtet e

THIRRJE E HAPUR PËR AMBASADORËT E RINISË- 2020

  Ne jemi në kërkim të gjeneratës së II-të të Ambasadorëve të Rinisë së rrjetit WAVE. Që nga Tetori i vitit 2018, Ambasadorët e Rinisë (WAVE Network) mbështesin Fushatën Ndërgjegjësuese – “Step Up!” (Step Up Campaign!) për mobilizimin inkurajimin dhe rritjen e ndërgjegjësimit të të rinjve për dhunën me bazë gjinore, si një nga shkeljet