“JO do të thotë JO!”- MARSHIM KUNDËR ABUZIMEVE SEKSUALE!

Në vazhdën e deklaratave publike lidhur me ngjarjen e ndodhur në qytetin e Kavajës, ku një 13 vjeçare është bërë viktimë e dhunës seksuale, “Gruaja tek Gruaja”, i është bashkuar sot reagimit publik qytetar “JO do të thotë JO!” të iniciuar nga studentët e Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, dega

Analizë psikologjike mbi ngjarjen e Kavajës- nga Dr.Fatjon Taipi

“Ngjarja e Kavajës” u emërtua nga media, abuzimi i një grupi djemsh të mitur me një vajzë të mitur. Kjo ngjarje ishte e tmerrshme, makabre, e kobshme, e çuditshme, larg logjikës, e padëgjuar. Të gjithë mund të gjykojmë rreth kësaj ngjarje, mund të japim mendime, mund të bëjmë moral madje edhe të mallkojmë. Me të

Letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.

Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri letër të hapur programit “Dua të të bëj të lumtur”-Top Channel”.   Rrjeti i Fuqizimit të Gruas në Shqipëri së bashku me 22 organizata të shoqërisë civile që punojnë për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, të drejtave të vajzave dhe grave, si edhe me fokus të veçantë

Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti nismën kreative të të rinjve të Gjimnazit “NENE TEREZA” Bushat të cilët në mbishkrimin: “Kur mbyll sytë dhe mendon për paqen, çfarë sheh?!” synuan të nxisnin mendimin kreativ në bashkëveprimin mes bashkëmoshatarëve në shkollën e të tyre në qasjen drejt tolerancës dhe paqes mes njeri-tjetrit.

Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim

Në kuadër të Ditëve të Paqes, grupi i peacebuilders mbështeti iniciativën e të rinjve të Gjimnazit “Monsignor Luçiano Agustini” Vau Dejës, në nismën e tyre “Paqja fillon me buzëqeshje dhe bashkëpunim” që përkrah idenë se paqja në shkollë duhet të nisë me angazhimin e të rinjve në ndërtimin e paqes në shkollë duke theksuar rëndësinë

Këndi i Paqes

Në kuadër të Ditëve të Paqes,të rinj të Gjimnazit “Oblikë” me ndihmën e të rinjve të grupit peacebuilders ndërtuan në shkollën e tyre “Këndin e Paqes”, duke shfrytëzuar goma të ricikluara . Ata ndërtuan “Këndin e Paqes” duke formuar simbolin e paqes i cili do të bëhet pjesë e simbolikës së shkollës, që nënkupton mungesën

Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm

“Gruaja tek Gruaja”,zhvilloj performancën: “Bashkë kundër ekstremizmit dhe radikalizmit të dhunshëm” me pjesëmarrjen e të rinjve aktivistë të grupit të peacebuildersave të Gjimnazit “28 Nëntori” dhe Gjimnazit “Oso Kuka” pranë sheshit “Luigj Gurakuqi”, Shkodër. Performanca u konceptua nga vetë nxënësit si një formë e të shprehurit publikisht angazhimin dhe vullnetin e të rinjve në luftën

Rritja e ndërgjegjësimit të të rinjve ndaj fenomenit të radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm

Gruaja tek Gruaja” zhvilloi dy sesione informuese me temë: “Rritja e ndërgjegjësimit të të rinjve ndaj fenomenit të radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm” me pjesëmarrjen e 50 të rinjve të Gjimnazit “28 Nëntori” si dhe “Kol Idromeno”. Të ftuar në këto takime ishin përfaqësues të komuniteteve fetare në Bashkinë Shkodër, Z.Denis Kopliku, ”Kisha Ungjillore”, Dom

PROGRAM LIDERSHIPI

Programi i lidershipit përfshin një cikël trajnimesh për të rinj të grupmoshave 15-18 vjeç. Ky program synon të krijojë mundësi të reja për ngritjen e kapaciteteve të të rinjve bazuar në programe ndërkombëtare idershipi. Krahas kësaj ky program shërben për identifikimin dhe prodhimin e liderëve të rinj të aftë për të kontribuar në veprimtarinë e

TRAJNIMI ME ADVOKUESIT NË KOMUNITET

PROGRAM TRAJNIMI ME ADVOKUESIT NË KOMUNITET (STAFET E QENDRAVE SHËNDETËSORE, MËSUESIT DHE STAFET E INSTITUCIONEVE LOKALE) “Gruaja tek Gruaja” ofron një program të specializuar trajnimi me (advokuesit në komunitet) përkatësisht me stafet e institucioneve të cilët janë në kontakt të drejtpërdrejtë me komunitetin dhe shërbimet  komunitare. Ky program synon ngritjen e kapaciteteve kryesisht të stafeve